Radiatorer | Oljefyllda element | Frostskydd

Element och radiatorer, Oljefyllda och öppna för bra uppvärmning. Uppvärmning med radiatorer, element med noggranna termostater sänker energikostnaden. Välj mellan oljefyllda element från LVI och PAX eller vanliga öppna radiatorer från Adax och Tego. Beräkna ca 70W per kvadratmeter för jämn och energirätt uppvärmning med el element.

Uppvärmning med element, radiatorer.

Element som drivs med el är en ganska enkel teknik som funnits länge. Det har förfinats en del genom åren men de bästa förbättrningarna och utvecklingarna har skett i termostaterna. Det va ganska vanligt förr att man använde bimetalltermostater vilket man numera har gått ifrån. En termostat med bimetall va inte lika exakta som dagens teknik med digitala varianter. Övervärme och dålig reglering va ganska vanligt. Detta slipper vi numera.
Idag sitter det exakta digitala termostater på de element vi saluför. Många modeller kan du även styra över WI-FI om du önskar.

Oljefyllda radiatorer.
Med oljefyllda element får man en något trögare värme dvs en långsammare uppvärmning men sedan har man vinningen att den uppvärmda oljan håller värmen längre utan elförbrukning. Många modeller kan man även reglera så att yttertemperaturen på elementet inte överstiger 65-70 grader vilket kan vara en fördel i tex barnrum och liknande.
De oljefyllda element vi säljer kommer från LVI och PAX.

Öppna elelement.
Här har det hänt en hel del i utvecklingen. Termostater som reagerar blixtsnabbt på temperaturförändringar vilket gör att man får en väldigt jämn uppvärmning. Snabb uppvärmning och svalnar snabbt vilket är en perfekt lösning när tex solen tittar fram och värmer rummet genom fönster. Bra ECO program, WI-FI, trådlösa rumstermostater till många modeller. Tillverkningen av klassiska element är ganska billig om man jämför med oljefyllda radiatorer vilket gör också att slutpriset blir ganska lågt utan att kvalitén sjunker.
De öppna element vi säljer kommer från Adax, Frico och Tego.