LED som ljuskälla

Där råder ingen tvekan om att LED är den ljuskällan som kommer dominera inom en snar framtid. Detta då användning av LED-belysning förbrukar väldigt lite energi i jämförelse med sina substitut, samtidigt som livslängden är oerhört lång. Högkvalitativa LED-lampor finns idag inom nästan alla kategorier av belysning, allt från spotlights till utomhusbelysning. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda LED-lampor från leverantörer såsom Philips, Hidelite, Osram och Designlight Verbatim. 

Om LED ljuskällor

LED som ljuskällor är nog vår tids mest uppskattade lösningar. Ett enkelt sätt att sänka sina energikostnader utan att man behöver någon direkt större kunskap. LED har funnits under en väldigt lång tid men först nu den senaste tiden det har blivit riktigt bra.
LED används inte bara som dekorationsbelysning utan nu kan man ersätta vanliga glödlampor, halogenlampor upp till ca 150W. Det som kanske är mest uppskattat förutom den långa livslängden och den låga förbrukningen är att man kan få en ljusfärg precis som man önskar.
Förr va LED ljuskällor väldigt kallvita men nu kan man få hela spectrat från extra varmvitt till extra kallvitt. Finns tom ljuskällor där man själv kan ställa vilken ljusfärg man vill ha. 
Det ljus vi i norden är vana vid är en ljusfärg på 2700 kelvin. Ett ganska varmt ljus med toner av gult. LED-ljuskällor med 3000 kelvin blir allt vanligare allt eftersom som vi känner att vi kanske inte alltid uppskattar det där extra varma ljuset då det kan ge lite för gul ton. Speciellt i kök och badrum väljer man ljuskällor med 3000k för att ha ett vackert ljus som fortfarande är varmvitt men utan den gula tonen.