VISAR 1-40 (111)1 2 3 Sista 100 per sida

Ljusslinga - Skapande dekorationsbelysning

En ljusslinga är ett av de enklaste sätten att arbeta på om man vill skapa en trevlig och stämningsfull belysning. Tidigare använde man ljusslingor mest som julbelysning men med dagens utbud av ljusslingor så kan man använda de året runt såväl inomhus som utomhus. Hitta just din favorit ljusslinga!

Välj rätt ljusslinga.

Valet av ljusslinga är kanske inte alltid det enklaste. Aldrig har det varit så många modeller av ljusslingor att välja på och utbudet bara ökar. Såklart måste du se till behovet du har samt vilken effekt du önskar uppnå med din ljusslinga. Ska det vara diskret stämningsbelysning eller ska det sticka ut och fånga folks uppmärksamhet?
Iblande räcker det med en liten batteridriven ljusslinga i en glasvas för att få till en trevlig detalj i ens inredning, som dekoration eller som en snygg och kanske ovanlig belysning.

Våra ljusslingor.

När vi väljer ut våra ljusslingor som vi har i sortimentet så har vi en del krav på våra leverantörer. Alla ljusslingor måste uppfylla säkerhetskraven för den svenska marknaden både gällande CE, EMC och IP klasser. Detta för att du alltid ska känna dig trygg och veta tex att ljusslingan som anges tåla att sitta utomhus verkligen klarar det också.
Vi har också valt ut ljusslingor för allas smaker då ljus är en känsla, vissa gillar slingor med ett varmt och trevligt ljus medan andra gillar ett iskallt sken och sedan finns det de som gillar ljusslingor med färgade lampor. De allra enklaste ljusslingorna är små batteridrivna med tex 10 varmvita ljuskällor och sedan har vi även de stora kopplingsbara systemen som man kan koppla 100-tals meter med.

LED- ljusslingor eller glödlampor.

Idag är det svårt att inte välja LED-ljusslingor då merparten av av ljusslingorna är just med LED. Myten om att slingor med LED är kallvita är död och med LED så kan man få alla typer av vithet i sina slingor. Att välja ljusslingor med LED har faktiskt bara fördelar med sig. Först så har vi energiförbrukningen, ser man bara till energianvändandet så steg förbrukningen i hushållen och på företagen förr kring jul med ca 300%. Så är inte fallet numera utan även de största anläggningarna kan hålla kostnaderna nere kring jul tack vare LED. Att välja LED i sina ljusslingor sparar ca 90% av energiförbrukningen utan att göra avkall på ljuskvalitén. 
Andra fördelar med att välja LED är att vi får en mindre miljöpåverkan, LED är inte känsligt för åverkan i form av vibrationer mm, Mer ljusfärger och kombinationer av ljusslingor att välja på. Alla tjänar på att välja LED i sina ljusslingor. 
En ljusslinga med LED har dock en nackdel, går en lampa sönder så behövs i de flesta fall hela ljusslingan bytas ut medans med glödlampor så finns det oftast reservlampor. Fördelen är att de håller många gånger 15 gånger längre.