Inomhusbelysning

Vacker belysning för inomhusbruk till alla miljöer. Lägger stort fokus på funktionalitet, kvalitet och bra design. Vi försäkrar våra kunder att vi endast har de bästa produkterna och arbetar bara med erkända leverantörer. Eldirekt har ett brett sortiment inom samtliga underkategorier och oavsett vilken miljö du vill skapa eller främja finner du produkter du kan använda här.

Belysning inomhus.

En rätt placerad lampa gör stor skillnad på din inomhusbelysning. För bästa upplevelse med din ljussättning i hemmet så arbetar man helst med en kombination av någon form av bordslampa, golvlampa och en taklampa som basbelysning. Vägglampor används mer och mer och ger oftast en rymd i ett rum som är svår att uppnå med annan form av belysning. När man ljussätter sitt hem bör man titta på vilka skuggbildningar man får med sina lampor och dra nytta av de ljuseffekterna man får. Ljusfärger och val av lampor varierar oftast mellan de olika rummen och man ska inte vara rädd för att blanda olika designer och stilar. 
Lite tankar gällande inomhusbelysning i de olika rummen.

■ Belysning i hall.
En hall befinner man sig oftast en väldigt kort tid. Krav på mycket ljus har de flesta och en bra och jämn innebelysning får man med infällda spotlights eller någon kraftigare plafond. Har man en hall som syns från många rum bör man installera en dimmer så man kan ha hallens lampor mysigt nerdimrat. Ibland är det att föredra en rörelsevakt i hallen om den endast används som korta passager.

■ Belysning i kök.
I kök har man i princip två typer av belysning, en basbelysning i form av arbetsbelysning och en dekoration och trivselbelysning. Över arbetsytor vill man ha mycket ljus och en belysning som återger råvarorna på bästa bästa vis. Här väljer man många gånger lampor som ger ett jämnt ljus över hela arbetsytan och lysrör eller kraftigare ledlister är att föredra. Placeringer bör göras så långt ut i överskåpen för att få så mycket ljus över hela ytan.
Spotlights som basbelysning i tak är att föredra samt en vacker nerpendlad kökslampa över matbordet.

■ Belysning i vardagsrum.
Belysningen i ett vardagsrum kan utformas på många olika vis. Här är basbelysningen inte det viktigaste utan man satsar mer på ett skönt trivselljus. Använder man spotlight bör dessa monteras nära väggar så ett vackert släpljus fås. En varmvit belysning är något många trivs med i vardagsrum. Golvlampor och mindre fönsterlampor ger den där trivsamma belysningen man gillar. Det bör finnas någon form av lampor i närheten av tv´n då det blir behagligare för ögonen.

■ Belysning i sovrum.
Sänglampor eller läslampor bör monteras i i centrum av sängen och bör vara riktbara så man inte störs av den andres lampor. I övrigt så ljussätter man sovrum ganska likt ett vardagsrum med fokus på trivsel och rogivande belysning. Taklampa direkt över sängen bör undvikas om den inte är ansluten till en dimmer.

■ Badrumsbelysning.
Ett vanligt fel när det kommer till belysning i badrum är att man har någon form av belysningsramp ovan spegeln. I ett hem där badrummet används för sminkning bör man istället välja en sidomonterad spegelbelysning för att undvika skuggningar. Väljer man spotlights i tak så kan man välja smalstrålande spotlights precis i kant med spegeln och på så sätt också undvika skuggningar.


Inomhusbelysning med taklampor